De geschiedenis en betekenis van Black Friday

Total
0
Shares

Black Friday markeert elk jaar de aftrap van het winkelseizoen en staat bekend om de fantastische uitverkoop en fikse kortingen. Maar wat is precies de geschiedenis en betekenis achter zo’n belangrijke wereldwijde winkeldag? Laten we eens kijken waar het vandaan komt om te begrijpen wat het betekent voor shoppers over de hele wereld. 

Wat is Black Friday en waar komt het vandaan?

Black Friday werd voor het eerst gebruikt in de jaren 1960 als een belediging. Deze uitdrukking beschreef verkeersopstoppingen en chaos in de straten van Philadelphia na Thanksgiving toen mensen in groten getale kwamen voor de Army-Navy American Football-wedstrijd en winkels klaagden over de grote mensenmassa’s die ongemak en chaos in de winkels veroorzaakten.

De nieuwe betekenis van Black Friday

Na verloop van tijd kreeg Black Friday een nieuwe betekenis. Winkeliers realiseerden zich dat ze konden profiteren van de toenemende populariteit door speciale uitverkopen en kortingen aan te bieden die mensen aantrekken, vandaar Black Friday als een dag vol grote koopjes! Black Friday heeft niet alleen een economische betekenis, maar is ook een jaarlijks terugkerend sociaal fenomeen geworden. Mensen komen op deze dag samen om te winkelen, cadeaus te kopen en samen de feestdagen te vieren. Zo ontstaat een jaarlijkse traditie. 

Nu is Black Friday een internationale traditie geworden. Het markeert de aftrap van het winkelseizoen en wordt gevierd met enorme kortingen in zowel fysieke winkels als op online marktplaatsen. Shoppers verheugen zich op deze dag omdat ze dan tegen sterk gereduceerde prijzen producten kunnen kopen waar ze dol op zijn! 

Vind alle deals op één plek 

Black Friday Deals is een website gewijd aan het verzamelen van alle beste Black Friday-aanbiedingen op één handige plek, waar gebruikers deze deals gemakkelijk kunnen vinden en kunnen profiteren van hoge kortingen die alleen tijdens deze dag beschikbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar elektronica, mode of beauty artikelen, https://blackfridaydeals.nu/ heeft het voor je. Bezoek blackfridaydeals.nu om tijd en moeite te besparen bij het zoeken naar Black Friday-aanbiedingen.

Total
0
Shares

In termijnen betalen: financiële flexibiliteit trekt steeds meer mensen aan

In een tijd waarin financiële flexibiliteit een steeds belangrijker aspect wordt van onze dagelijkse uitgaven, kan betalen in…

You May Also Like