Een goede hosting kiezen voor de juiste prijs, hoe doet u dat?

Total
0
Shares

Als ondernemer heeft u veel aan uw hoofd en u wilt graag uw focus houden bij hetgeen waar u goed in bent. Een bedrijfswebsite of webshop is tegenwoordig erg belangrijk want u wilt natuurlijk goed gevonden worden op het internet. Als u online producten verkoopt dan is het helemaal belangrijk dat uw webshop goed vindbaar en zichtbaar is voor bezoekers.

Een goede website hosting voor uw bedrijfswebsite of -webshop is daarom erg belangrijk maar kan veel tijd kosten als u dit goed uit wilt zoeken. Gelukkig hoeft u niet meer zelf alle hosting providers die actief zijn te gaan ontleden, dat is al voor u gedaan door Hostingvergelijker.nl. Op deze website vindt u de beste hosting providers en hun diensten bij elkaar en zelfs opgesomd in een Top 10!

Het enige wat u nog moet doen is de juiste kiezen voor uw website of webshop.

Waar moet u op letten als u hosting gaat vergelijken?

Nu alle hosting providers netjes bij elkaar staan kan het nog steeds lastig zijn om een keuze te maken. Dit is begrijpelijk en er zijn ook factoren waar u op moet letten als u een goede hosting provider gaat kiezen.

  • Soort hosting
  • Beoordelingen van andere klanten
  • Maandelijkse kosten
  • Specificaties van het hosting pakket

Soort hosting

Eerst moet u erachter zien te komen waar de hosting voor nodig is. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijfswebsite in WordPress? Dan kunt u kiezen voor speciale WordPress hosting. Heeft u een hele zware webshop waar veel verkeer op komt en zware bestanden en afbeeldingen op staan? Dan is een VPS wellicht een goede keuze. Op Hostingvergelijker.nl kunt u alle soorten hosting vergelijken en zelfs nadat u het soort hosting heeft gekozen helpt hostingvergelijker.nl u nog een handje met de super handige keuzehulp die zij aanbieden.

Door het stellen van een paar simpele vragen worden er al een hoop hosting providers en pakketten uit de resultaten gehaald. Zo blijven er nog maar een aantal over waar u uit kunt kiezen.

Beoordelingen van andere klanten

Nu de selectie aan hosting providers en de pakketten die zij aanbieden kleiner is geworden gaan we kijken naar de beoordelingen van andere klanten. Als er een hosting partij tussen zit die u interessant vindt dan kunt u hierop klikken en onderaan de vervolgpagina door de beoordelingen klikken. Lees de ervaringen van andere klanten goed, ook de negatieve. Wellicht bevestigt dit uw gevoel of juist het tegendeel.

Maandelijkse kosten

Wat bent u bereid uit te geven aan u hosting? Dit is ook een goede vraag die u uzelf moet stellen. Hoe belangrijk is uw bedrijfswebsite of -webshop voor u en wat bent u bereid er aan uit te geven per maand? Tijdens de keuzehulp heeft u deze vraag al beantwoord maar mocht u hem bij willen stellen dan kan dat uiteraard met de filter aan de linkerzijde.

Specificaties van het hosting pakket

Last but not least, de specificaties van het hosting pakket. Waar moet u op letten als u een hosting pakket gaat kiezen? Er zijn een paar dingen erg belangrijk en deze zullen we voor u opsommen:

  • Schijfruimte
  • Dataverkeer
  • RAM geheugen
  • SSL certificaat
  • Webserver

Schijfruimte
Schijfruimte is belangrijk wanneer u een grote website of -webshop heeft met veel opslag en grote bestanden. Heeft u bijvoorbeeld een website met 1000+ pagina’s die allemaal grote afbeeldingen bevatten? Dan is het raadzaam om een hosting pakket te nemen met voldoende schijfruimte.

Dataverkeer
Elke pagina van uw website bestaat uit een aantal MB, deze data moet aan de bezoeker worden getoond. Het versturen van deze data van het hosting pakket naar de bezoekers noemen we dataverkeer. Heeft of verwacht u veel bezoekers dan is voldoende dataverkeer erg belangrijk.

RAM geheugen
Ook wel werkgeheugen genoemd. Dit is de krachtbron van uw hosting pakket. Veel hosting pakketten tonen deze informatie niet maar het is wel belangrijk. In veel gevallen zit het wel goed maar even navragen kan nooit kwaad.

SSL certificaat
Uw website moet tegenwoordig beveiligd zijn met een SSL certificaat. Dit om de data die vanuit uw hosting pakket naar de bezoeker wordt verstuurd veilig moet zijn. Dit kunt u bereiken met een SSL certificaat.

Webserver
De webserver van het hosting pakket is ook erg belangrijk. U heeft verschillende soorten en de bekendste zijn Nginx, Apache en LiteSpeed. LiteSpeed is de meest nieuwste webserver en wanneer u een WordPress website hebt dan is ons advies om een hosting pakket te nemen met een LiteSpeed webserver. In combinatie met de LiteSpeed Caching plug-in van WordPress zal uw website razendsnel zijn!

Conclusie?

Wanneer uw bovenstaand advies meeneemt in uw keuze op hostingvergelijker.nl dan zijn wij ervan overtuigd dat u de juiste partij met het juiste hosting pakket zult kiezen.

Total
0
Shares
Opties overwegen

Opties: doen of niet?

Investeren in de aandelenmarkt kan een spannende manier zijn om je vermogen te laten groeien. Als je overweegt…

You May Also Like