Is een scheidingsadvocaat of een mediator goedkoper?

Total
0
Shares

Zowel een advocaat als een mediator willen afspraken maken over een scheiding. Een advocaat werkt voor één persoon en een mediator voor beide personen. Met Mediation Eindhoven kun je jouw scheiding eenvoudig regelen, als jullie nog goed contact hebben.

Verschil tussen een scheidingsadvocaat en een mediator Utrecht

Een advocaat vertegenwoordigt een enkele partij. Beide partners moeten bij een scheiding dan een eigen advocaat regelen. Alle communicatie verloopt via de twee advocaten die voor hen werken. Mensen kiezen voor een advocaat als zij op een slechte ,manier uit elkaar zijn gegaan. Je kan dan geen privé gesprekken meer met elkaar voeren en moet tegenover elkaar staan in de rechtbank. Wanneer jij en jouw partner op een goede manier uit elkaar gaan, kunnen jullie ook kiezen voor een Mediator Utrecht. Met een mediator heb je een neutrale partij waarmee jullie samen in overleg gaan over de scheiding. 

Sneller scheiden met een mediator

Op het moment dat jij en je partner willen gaan scheiden, moet je iemand regelen die jullie kan helpen bij deze scheiding. Veel mensen kiezen voor een advocaat, omdat zij niet goed uit elkaar zijn gegaan en niet meer normaal met elkaar in overleg kunnen. Wanneer dit niet het geval is, kun je maar beter voor een mediator kiezen. Een mediator zorgt dat jullie met z’n drieën kunnen gaan overleggen en alle plannen voor de scheiding op papier kunnen zetten. Dit is dus hetzelfde als het werk dat een advocaat doet. Echter, je hoeft de gesprekken niet via je advocaat te laten lopen, maar kunt zelf communiceren met je de persoon van wie jij gaat scheiden. Hierdoor verloopt het proces vaak sneller, wat het goedkoper maakt.

Minder geld kwijt met een mediator

Het proces van scheiden verloopt met een mediator dus sneller dan wanneer jullie beide een advocaat inhuren. Dit maakt het scheiden sowieso al goedkoper. Daarnaast is het ook om andere redenen goedkoper en sneller. Met een advocaat betaal je sowieso al een hoger bedrag per uur. Daarnaast krijg je een heel proces in de rechtbank wanneer je een advocaat inhuurt om de scheiding in goede banen te laten leiden. Zeker voor je kinderen is dit niet fijn, omdat zij gehoord kunnen worden in de rechtbank. Naast het feit dat je voor een advocaat sowieso al meer geld kwijt bent, moeten jullie ook allebei het geld ophoesten. Met een mediator huren jullie samen één persoon in, wat voor beide partijen goedkoper uitpakt.

Total
0
Shares

De wereld van de binaire opties

Binaire opties zijn een vorm van beleggen waarbij beleggers voorspellen of de waarde van een bepaald activum zal…

You May Also Like