Kan ik lenen met een negatieve BKR registratie?

Total
0
Shares

Geld lenen? Dat kan voor iedereen een andere redenen hebben, want misschien is je wasmachine wel kapot gegaan? Of heeft je droger het begeven? Of moet je voor je studie een dure laptop aanschaffen? Wat die reden, ook mag zijn het kan toch redelijk wat stress opleveren op het moment, dat je geen geld voor een noodzakelijke aankoop hebt. Maar stel: je hebt een negatieve BKR? Hoe kun je dit dan aanpakken? En kun je überhaupt lenen met zo’n registratie?

In dit artikel gaan wij je daar over informeren, zodat jij helemaal thuis bent in de wereld van BKR-registraties.

Een negatieve BKR? Hoe zit het met een BKR-registratie

Voordat we jou gaan informeren over de mogelijkheden van het lenen met een negatieve BKR, is het goed om eerst wat te weten over wat een registratie op zichzelf inhoudt. Simpelweg, is een BKR-registratie eentje, die bij het Bureau Krediet Registratie wordt voltrokken. Daardoor wordt je krediethistorie beter zichtbaar voor toekomstige kredietverstrekkers. Een registratie hoeft nog niet eens per se negatief te zijn.

Het geeft de verstrekkers enkel en alleen een overzicht in het feit, of jij kredietwaardig genoeg bent. Dit helpt namelijk bij het beoordelen, over het feit of het verstandig is om jou een nieuw-krediet te verstrekken. Ze kunnen, daarin ook zien of jij nog langlopende kredieten hebt lopen, of dat je in het verleden achterstanden hebt gehad.

Maar wanneer word je geregistreerd bij het BKR? Je wordt geregistreerd als je: Rood kunt staan op je bankrekening, een credit tot je beschikking hebt, wanneer je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening op je naam hebt staan, wanneer je gebruikt maakt van uitgestelde betalingen, een mobielabonnement op je naam hebt staan met een waarde hoger dan € 250, of een private lease op je naam hebt staan.

In sommige gevallen kan dit je in de weg zitten bij het afsluiten van een hypotheek, waar de vraag: hoeveel kan ik lenen door je hoofd spookt. Heb je altijd netjes je maandelijkse telefoonabonnement incl. toestellening betaald? Dan kan dit worden weggezet onder een positieve registratie, hieraan kunnen verstrekkers ook zien, dat jij te vertrouwen bent. In het geval van een negatieve BKR, is dit juist het tegenovergestelde. Heb je ooit een achterstand gehad met je creditcard? Maar je hebt al wel afbetaald? Dan blijft het sowieso nog 5-jaar staan, want is vaak zo, dat mensen binnen 5-jaar opnieuw de fout ingaan.

Kan ik lenen met een negatieve BKR?

Nu we je alles hebben uitgelegd omtrent een BKR-registratie, is het de hoogste tijd om je te vertellenover het lenen met een negatieve BKR. In de meeste gevallenis het niet mogelijk om te lenen met een negatieve BKR. Dit kan je zeker in de weg zitten bij het kopen van een woning op het moment dat je een hypotheek wilt afsluiten. Daarnaast is een persoonlijke lening afsluiten vaak ook niet mogelijk, omdat een kredietverstrekker je niet wilt helpen.

Zo nu en dan is het wel eens mogelijk om alsnog na overleg een krediet te krijgen, maar pin je er niet op vast. Wij adviseren je om te lenen bij een particulier, familie, vrienden of kennissen. Lukt dit niet, wacht dan nog even 5-jaar tot je registratie is verdwenen.

Total
0
Shares

Een persoonlijke lening op maat sluit je zo af

Een persoonlijke lening klinkt voor veel mensen als iets wat ze beter niet kunnen doen, maar kan in…

You May Also Like