Tips om te besparen op duurder wordende olie- en gasprijzen

Besparen op gas kosten
Total
0
Shares

Het zal je niet zijn ontgaan: de olie en gasprijzen zijn gigantisch gestegen. De stijging werd in gang gezet als gevolg van de wereldwijde corona crisis. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne deed er vervolgens nog een schepje bovenop. Veel olie en gas dat we in Nederland gebruiken is immers afkomstig uit die regio. Prijsstijging op prijsstijging heeft gezorgd voor recordprijzen. 

Als doorsnee consument ben je natuurlijk niet bij machten om problemen als corona en een oorlog op te lossen. Hoewel beide problemen natuurlijk vooral ernstig zijn voor de directe slachtoffers, raakt het ook jou. Daarom onze financiële tips om wat euro’s te besparen op deze uitgaven, zonder je leven drastisch om te gooien. 

Douche regelmatig koud!

Om gelijk maar met een ingrijpende maatregel in huis te vallen: begin met koud douchen! Het nemen van een koude douche is momenteel een gezondheidshype. Het zou goed zijn voor je weerstand en bloedsomloop. Je hebt die fanatieke collega er al eens over horen vertellen. Mooi moment dus om het zelf ook eens te proberen. Doordat je koud douchet komt het water rechtstreeks uit de leidingen zonder dat het eerst verwarmt wordt met gas. Dat scheelt dus kosten!

Pak vaker de fiets

Nog zo’n tip die niet enkel goed is voor je portemonnee, maar ook voor je fitwelzijn. We adviseren namelijk om vaker de fiets te pakken. Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende maatregel om benzine te besparen. We zijn geneigd om de auto te pakken uit gemakzucht, zonder dat dit altijd nodig is. Zonde, wat het is slecht voor je gezondheid, slecht voor je portemonnee en ook nog eens slecht voor het milieu. Laat de auto dus wat vaker staan en pak de fiets voor een kleine boodschap in de buurt. Je zal ervan opknappen.

Draag een warme trui

Kan het zo simpel zijn? Ja, zo simpel kan het zijn! Veel Nederlanders zetten de kachel graag op graadje 21 om vervolgens in een dun t-shirtje door het huis te lopen. Lekker comfortabel natuurlijk, maar niet goed voor de energiekosten. Draai de thermostaat terug naar een graad of 18 en trek een warme trui aan. Idealiter een wollen trui die goed aansluit op je lichaam. Het zal zo net zo comfortabel zijn als de kachel op standje tropisch, maar dan een stuk goedkoper.

Koop seizoensproducten

De voorgaande tips gingen vooral over het besparen op energiekosten die je direct zelf maakt. Het is alleen niet zo dat enkel je eigen gas en olie kosten zijn gestegen. Ook bedrijven die allerlei producten vervaardigen hebben een hogere rekening. Waar belasten die dat aan door? Juist, aan de consument. Dit zie je voornamelijk terug in groenten en fruit die kunstmatig geteeld worden. De kassen waarin dit gebeurd verbruiken gigantische hoeveelheden energie. Een ananas groeit immers niet vanzelf in de winter. Richt je in de supermarkt dus voornamelijk op seizoensproducten uit de regio. Deze verbruiken minder energie en zijn doorgaans dus goedkoper. Daarnaast lees je regelmatig op een blog over gezondheid dat seizoensproducten ook het beste passen binnen een gebalanceerd dieet.

We verwachten niet dat het geld tegen de plinten klotst na het volgen van deze tips, maar het zal allicht helpen om weer wat over te houden aan het einde van de maand. Veel financieel succes gewenst!

Total
0
Shares
Waarom is een outlet goedkoop?

Waarom is een outlet goedkoop?

Misschien shop je er al jaren of heb je er onlangs pas voor het eerst van gehoord: een…

You May Also Like