Uw boekhouding op orde houden

Total
0
Shares

Zowel kleine als grote ondernemers moeten hun boekhouding altijd op orde houden. Niet alleen voor de belastingdienst, ook voor jezelf is het handig om het overzicht te houden. Zo kan je weten wat je nog moet ontvangen en wat je nog moet betalen bijvoorbeeld. Om je te helpen bij het administreren van je boekhouding zijn er diverse programma’s die je kunt inzetten. Uiteraard zijn er ook voldoende adviseurs en boekhouders beschikbaar die je daarbij kunnen helpen. Een speciale boekhouder voor ZZP’ers in de zorg zijn er ook boekhouders
Laat een jaarrekening opstellen

Een ondernemer is verplicht een jaarrekening op te stellen. Al is dit wel afhankelijk van de rechtsvorm van de onderneming. Dit is echter vaak niet gemakkelijk en kan dan beter door een administratie- en advieskantoor worden uitgevoerd. Dit kan veel fouten voorkomen zodat gevolgen achterwege blijven.

Geef het uit handen

Wanneer u ervoor kiest om de jaarrekening voor uw onderneming door een expert te laten opstellen, dan kan dat veel zorgen wegnemen. Zolang u de juiste gegevens kunt aanleveren hoeft het voor hen namelijk helemaal niet zo arbeidsintensief te zijn als voor u. Zij kunnen de balans en de winst- en verliesrekening gemakkelijk samenstellen. Dit zijn immers de belangrijkste onderdelen van de jaarrekening. Bureaus die hierin gespecialiseerd zijn weten precies welke balanspost op welke plek moet komen te staan. Door het uit handen te geven kunt u zich dan zelf gewoon op het ondernemen storten.

De overige stukken

Naast de balans en de winst- en verliesrekening zijn er ook nog wat aanvullende stukken nodig voor een complete jaarrekening. Dit is de toelichting op de cijfers. Hoe groter uw onderneming is, hoe uitgebreider de toelichting moet zijn. Kleine bedrijven kunnen het af met een aantal basisgegevens. Grotere ondernemingen hebben ook een jaarverslag en een accountantsverklaring nodig. Het is voor uw accountant of adviseur gemakkelijk om te bepalen welk geval op uw onderneming van toepassing is. Hij weet immers precies of u aan de voorwaarden voldoet om klein of groter te zijn.

Total
0
Shares

Wat is een crypto exchange?

Wil je handelen in crypto? Dan ontkom je er niet aan om gebruik te maken van een crypto exchange. Lees er hier meer over!

You May Also Like