Waarom is een outlet goedkoop?

Waarom is een outlet goedkoop?
Total
0
Shares

Misschien shop je er al jaren of heb je er onlangs pas voor het eerst van gehoord: een outlet. Het is je dan ongetwijfeld opgevallen dat de meeste producten bij outlets een stuk minder duur zijn dan in reguliere winkels. Grote kans dus dat de vraag in je opkwam: waarom is een outlet goedkoop? Dit komt omdat outlets doorgaans goedkope restpartijen inkopen. Hoe dat precies zit, leggen we je graag uit. 

Wat is een outlet?

Als je niet in de buurt van een fysieke outlet bent opgegroeid, is de kans groot dat je pas op latere leeftijd met het fenomeen ‘outlet’ in aanraking bent gekomen. Woonde je wel in de buurt van een outlet, dan was dit waarschijnlijk je vaste winkel adres. Niet zo gek, want outlets zijn meestal zeer goedkoop. Hoewel ook mannen terecht kunnen bij een outlet maakt de combinatie van fashion en koopjes een outlet een echte damesplek. De meeste outlets bieden vooral kleding aan, maar ook huishoudelijke apparaten en meubels kunnen er worden gevonden. Je kunt jaarlijks dus een hoop geld besparen, door bij een outlet te kopen in plaats van een reguliere zaak.

Restpartijen en oude collecties

De reden dat een outlet goedkoop is, heeft te maken met de collecties die worden aangeboden. Meestal gaat dit om restpartijen. Een restpartij is een bulk goederen die ergens overgebleven is. Denk bijvoorbeeld aan een container winterjassen die de vorige winter niet verkocht is, of die afkomstig zijn van een winkel die failliet is gegaan. Deze collectie jassen kan dan goedkoop worden ingekocht, en tegen een hoge korting worden aangeboden in een outlet. Hoewel het dan niet de laatste modellen betreft, zijn het prima jassen die net zo ‘nieuw’ zijn als de laatste collecties. Je betaald zo een stuk minder voor dezelfde kwaliteit.

Online outlets

Een relatief nieuw fenomeen zijn de online outlets. Als het fysiek werkt, werkt het online immers ook! Kijk bijvoorbeeld naar de sieraden outlet starlounge.nl. Deze webshop biedt allerlei sieraden aan van bekende merken, tegen hoge kortingen. De sieraden zijn afkomstig van juweliers die ze niet meer verkocht kregen om wat voor reden dan ook. Los daarvan zijn de producten gloednieuw, en dus nog prima te dragen. Je bespaart gemakkelijk meer dan 100 euro door op dergelijke sites je producten aan te schaffen.

Goed voor de aarde

Een mooie bijkomstigheid is het feit dat een outlet goed is voor het milieu. Als de producten niet via een outlet verkocht zouden worden, zouden ze op de vuilnisbelt belanden. Het produceren van de goederen zou dan allemaal voor niks zijn geweest. Doodzonde natuurlijk. Door je spullen bij een outlet te kopen geef je ze bestaansrecht. 

Genoeg redenen dus om eens bij een outlet te kijken. Je bent haast een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet!

Total
0
Shares

Wat is een Restaurant POS Systeem?

Als alles gedigitaliseerd wordt, waarom zou je je restaurant dan achterlaten? De gemakkelijkste manier om je restaurantactiviteiten te…

You May Also Like