Wat is een crypto exchange?

Total
0
Shares

Over bitcoin (en andere cryptocurrency) is de laatste jaren heel wat te doen geweest. Op het internet lees je vooral veel succesverhalen van jonge mannen die binnen de kortste keren rijk zijn geworden met de handel in crypto. Wil jij ook leren handelen in crypto en wil je weten waar je moet beginnen? We geven je een aantal tips.

Het begint bij een broker

Om in het bezit te komen van bitcoin (of andere cryptocurrency) heb je allereerst een broker nodig. Een broker verhandelt bitcoin. Je kunt hier doorgaans via iDeal betalen en komt op die manier snel in het bezit van de gewenste hoeveelheid crypto. In Nederland zijn er meerdere brokers actief. Na het plaatsen (en betalen) van de bestelling, levert de broker de bitcoin op jouw wallet.

En wat doet een crypto exchange?

Wil je met jouw bitcoin omruilen voor een andere currency? Dan is het belangrijk dat vraag en aanbod bij elkaar komen. Dat gaat via een crypto exchange. Op een overzichtelijk platform komen koper en verkoper bij elkaar. Deze exchanges verdienen aan elke transactie. Per transactie rekenen zij namelijk een ‘fee’ (vergoeding). Meestal is de vergoeding gebaseerd op basis van een percentage. Zo rekenen zij bijvoorbeeld 0,05% ‘fee’ per transactie.

Is er nog geld te verdienen aan crypto?

Zoals we in de intro al schreven lees je op het internet vooral de succesverhalen van mensen die geld verdienen aan crypto. Het kan daarom verleidelijk zijn om zelf ook te investeren in crypto. Anno 2022 is er zeker nog geld te verdienen aan crypto. Het is hierbij wel belangrijk om voor jezelf een strategie te bepalen. Kun je het aan om bitcoin te kopen en vervolgens jarenlang niet ernaar om te kijken? Of kies je ervoor om te ‘daytraden’ en maak je winst door op tijd te kopen en te verkopen? Met de juiste strategie behaal je doorgaans succes. Daarnaast belangrijk om niet in paniek te raken wanneer de koers inzakt. Meer weten over dit onderwerp? Bekijk VerdienFormule.

Total
0
Shares

Waarde van het huis berekenen, waarom is dit belangrijk?

De waarde van het huis berekenen is belangrijk om te zien welke ruimte je hebt on keuzes te…