Wat is een Restaurant POS Systeem?

Total
0
Shares

Als alles gedigitaliseerd wordt, waarom zou je je restaurant dan achterlaten? De gemakkelijkste manier om je restaurantactiviteiten te automatiseren en te digitaliseren is door gewoon een POS in je restaurant te implementeren. Nu weten alle nieuwkomers in de industrie misschien niet wat een restaurant POS systeem is en hoe het voordelig kan zijn voor je restaurant. In dit artikel praten we over wat een restaurant POS software precies is en hoe het zorgt voor een end-to-end beheer van je restaurant.

Wat is een restaurant POS software?

Een restaurant POS software is een verkooppunt systeem dat de transacties verwerkt die in een restaurant gebeuren. Aanvankelijk was een traditioneel verkooppunt niet meer dan een factureringssoftware voor restaurants die bestellingen aannam en een kassabon genereerde. Maar met de komst van cloud technologie evolueerde het nederige POS systeem tot een compleet restaurant management systeem. Gewapend met Voorraad- & Voorraadbeheer, Slimme Rapportage & Analytics, Klantrelatiebeheer en meer, vermindert een restaurant POS handwerk en vereenvoudigt het de bedrijfsvoering. Voeg daar integraties met de verschillende toepassingen van derden aan toe, zoals Online Bestellen, E-wallets, Tafelreserveringen, Loyaliteitsprogramma’s, enz. en de restaurant POS machine wordt een end-to-end oplossing voor restaurantbeheer.

De cloud-gebaseerde restaurant POS software werkt zowel online als offline; dus ook als je internet niet werkt, zorgt je POS ervoor dat je restaurantactiviteiten nooit stoppen.

Waarom je een restaurant kassasoftware moet installeren

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop een restaurant POS machine de dagelijkse uitdagingen van restaurant operaties en management oplost.

1. Een restaurant kassasysteem verlicht je factureringsoperaties

Facturering is een van de meest kritische bewerkingen in een restaurant. Afgezien van de eenvoudige facturering kunnen meerdere andere dingen de processen verbeteren en de klantenervaring verbeteren.

Je restaurant POS systeem moet zowel de klanten als de kelners in staat stellen het hele menu op de tablet te bekijken. Zo’n functie voor tafelfacturering vermindert het handwerk dat ermee gemoeid is en verhoogt ook de tevredenheid van de klant. Een slimme restaurant POS machine maakt ook split billing mogelijk als je klanten daarom vragen.

Bestellingen van alle leveringsplatforms worden direct in de POS gepushed. Zo hoef je de bestellingen die je van de verschillende online bestelkanalen ontvangt niet meer handmatig toe te voegen. Samen met de bestellingen komen ook de klantgegevens die direct aan je CRM database kunnen worden toegevoegd.

2. Een Restaurant POS Systeem stelt je in staat je voorraad en inventaris strak in de hand te houden

Geen scherp oog hebben voor je voorraad- en voorraadgedeelte kan een van de grootste blunders zijn die je maakt. Te veel bestellen of te weinig bestellen, beide kunnen rampzalig zijn voor jouw restaurant. Let er bij de keuze van een restaurant POS dus op dat het je in staat stelt een strakke controle te hebben over deze sectie die een bron van je voortdurende zorgen kan zijn.

Een slim restaurant POS systeem met een geïntegreerd Inventory Management System stuurt je een waarschuwing wanneer een voorraaditem zijn herbestelniveau bereikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je nooit bestelt terwijl dat artikel nog in voorraad is, maar het zorgt er ook voor dat je keuken nooit zonder voorraad komt te zitten. Je POS helpt je om fouten in je voorraadbeheer te vermijden die je anders onbewust zou kunnen begaan.

Met een juist restaurant POS kun je totaal de fysieke voorraad en de ideale voorraad bijhouden, wat automatisch de kans op discrepanties bij de voorraad verkleint. Receptenbeheer is een integrale functie van voorraadbeheer, want het houdt bij hoeveel voorraad verbruikt wordt bij het bereiden van elk gerecht. Geïntegreerd met het POS geeft deze functie je gedetailleerde rekeningen van de hoeveelheid werkelijk verbruikte voorraad.

Als je meerdere verkooppunten en een enkele basiskeuken hebt, moet je POS een Centrale Keuken Module hebben om een goede circulatie van grondstoffen en halfverwerkte artikelen naar de verschillende verkooppunten te garanderen.

3. Een Restaurant POS Systeem zal je klantenrelatiebeheer verbeteren

Je moet als restauranthouder altijd proberen een sterke relatie met je klanten te cultiveren. Hoe een restaurant POS je zal helpen een betere relatie met je klanten te ontwikkelen zijn: Met behulp van je restaurant POS kun je je complete klantenbestand centraal beheren. In het geval van meerdere verkooppunten kun je een centrale database van klanten hebben en de klanten segmenteren op basis van hun geografie, bestelgedrag en geschiedenis.

Als je de volledige klantgegevens hebt, kun je heel snel aangepaste sms’jes en e-mails sturen om je klanten te informeren over de nieuwe gebeurtenissen in je restaurant, zoals het houden van evenementen, het aanbieden van aanbiedingen en kortingen. Loyaliteitsprogramma’s zijn een geweldige manier om de klantenbinding te verhogen. Geïntegreerd met het CRM, kun je aangepaste loyaliteitsprogramma’s uitvoeren en je klanten beter bereiken.

4. Een Restaurant POS Systeem helpt je meerdere verkooppunten te beheren

In de zakenwereld streeft men altijd naar uitbreiding, nietwaar? Om deze droom te verwezenlijken, moet je een restaurant POS systeem installeren dat je helpt bij je bedrijfsuitbreiding. De beste restaurant POS software heeft al deze functies en meer. De manieren waarop een restaurant POS je bij je uitbreiding kan helpen zijn:

  • je krijgt een gedetailleerd verslag van alle verkooprapporten over al je verkooppunten
  • de verkooprekening van alle verkooppunten
  • de voorraad die in alle verkooppunten aanwezig is
  • je ontvangt zelfs een vergelijking van de verkooprapporten over al je verkooppunten

Als je er eenmaal zeker van bent dat je alle informatie van al je verkooppunten op één plek kunt ontvangen, is je ongerustheid over hoe je de verschillende verkooppunten in één keer zult gaan beheren vanzelf opgelost.

5. Je ontvangt real-time rapporten van je restaurant kassasysteem

Vaak ben je misschien niet in staat je restaurant fysiek te bezoeken. Dit betekent echter niet dat je voor de verkooprapporten afhankelijk hoeft te zijn van je restaurant manager. Je restaurant POS systeem geeft je real-time rapporten, die ervoor zorgen dat je altijd goed op de hoogte bent van je restaurantactiviteiten.

Een cloud-gebaseerd restaurant POS systeem is bekwaam genoeg om je gedetailleerde rapporten en rekeningen te geven van alle verrichtingen die in je restaurant in al je vestigingen gebeuren. Jij als restauranthouder kunt de rapporten aanpassen aan je eigen wensen en zelfs grafische rapporten bekijken. Je ontvangt al deze rapporten direct op je mobiel.

6. Restaurant POS systeem wapent je tegen interne diefstallen

Het is algemeen bekend dat de restaurantsector in werkelijkheid een eerste slachtoffer is van interne diefstallen en plunderingen. Omdat je restaurant POS je real-time rapporten zal geven van alle verkopen, het aantal gegenereerde rekeningen, de beschikbare voorraad en de verkochte artikelen, zal het de omvang van diefstal en je afhankelijkheid van je managers enorm verminderen. Je zult in staat zijn je zaak in je eentje te runnen, rechtstreeks vanaf je telefoon. Alle rapporten die je ontvangt zullen je helpen te begrijpen of er in je restaurant achter de schermen verduistering plaatsvindt.

Houd Financieelleven.nl in de gaten voor het laatste ondernemersnieuws van Nederland.

Total
0
Shares

Uw boekhouding op orde houden

Zowel kleine als grote ondernemers moeten hun boekhouding altijd op orde houden. Niet alleen voor de belastingdienst, ook…

You May Also Like